Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Невиждани наводнения в Австралия – крокодили бродят свободно в жилищни райони

[post-views]

navodnenie-germaniqНевиждани повече от столетие наводнения заляха Североизточна Австралия. След незапомнените горещини, типичните за сезона мусонни дъждове се оказаха по-обилни от обичайното. Най-тежко засегнат е щатът Куинсленд, където в помощ на населението беше мобилизирана и армията.

Повече от 1100 души бяха евакуирани в района на град Таунсвил. Хиляди други местни жители нямат електричество и останаха изолирани от света заради наводнени пътища. Близкият язовир също е със запълнен капацитет и заплашва да прелее. Близо 20 хиляди жилища може да бъдат наводнени всеки момент. Службите за сигурност отговарят на стотици сигнали за помощ всеки час, а синоптиците прогнозират още  валежи през следващите дни.

Но това съвсем не е единственият проблем за населението. Местните власти предупредиха за забелязани опасни влечуги сред придошлите води в жилищните райони. „Крокодили пресякоха някои от главните пътища. Когато водите се оттеглят те може да се окажат на необичайни места, като кладенци и малки водоеми“, предупредиха експерти и припомниха, че змиите също са много добри плувци и могат да се появят неочаквано.

Най-ново

Виж още

Избрани