Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пожар в центъра на Москва взе най-малко 6 жертви, разруши паметник на културата

[post-views]

pojar_germaniqНай-малко шестима души загинаха при пожар в жилищна сграда в центъра на Москва. Спасителните екипи продължават да разчистват местопроизшествието. Причините за инцидента все още се изясняват, а органите на реда предупредиха, че не е изключено да има и нови срутвания.

В ход е разследване на случилото се, тече и процедура по разпознаване на телата на загиналите. Двама души пострадаха тежко при инцидента и бяха настанени в болница, съобщиха представители на спешните служби и уточниха, че само бързата реакция на огнеборците е предотвратила по-тежка трагедия с много повече жертви. Очевидци разказаха, че са се събудили едва когато прозорците започнали да се пукат от високата температура.

Пожарът е избухнал малко след полунощ на петия етаж в жилищен блок в центъра на Москва.  За борба със стихията бяха мобилизирани 80 души и повече от 20 единици техника, които успяха да потушат огъня в ранните часове на деня. Повече от 40 души, сред които и 8 деца, бяха евакуирани от домовете си. Разрушената сграда е построена преди повече от век и е в списъка с обекти, обявени за културно наследство в руската столица.

Най-ново

Избрани