Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кървава драма в Беларус: 15-годишен уби с нож учителката си и свой съученик

[post-views]
Кървава драма в Беларус: 15-годишен уби с нож учителката си и свой съученик

policeКървава драма се разигра в средно училище в беларуския град Столбци. В необичайна за страната проява на насилие 15-годишен младеж уби хладнокръвно учителката си и свой съученик. Тежко ранени са други двама непълнолетни.

Въоръженият тийнейджър пристигнал в училище малко преди началото на първия час, нападнал с нож и убил учителката си по история и ученик от съседния клас, след което избягал през прозореца и ранил още двама младежи. От Министерството на вътрешните работи в Минск потвърдиха двата смъртни случая и уточниха, че двамата ранени са в болница с опасност за живота.

2 часа след нападението извършителят е арестуван. Ден преди престъплението той е заличил всички следи от присъствието си в социалните мрежи, съобщиха местните медии. С учениците и преподавателите в училището, станало сцена на трагедията, работят психолози, както и екипи на следствието и полицията. По случая е образувано е наказателно дело за убийство, а разследването ръководи лично председателят на Беларуския следствен комитет.

Най-ново

Единична публикация

Избрани