Информационен център на Министерство на oтбраната

ФИС даде зелена светлина на Банско

Bansko0211-3В началото на седмицата в Банско бе проведен задължителният снежен контрол на трасетата, по които ще се кара на Световната купа (22–24 февруари). Валентин Стефанов даде положителна оценка на подготовката на пистите. Той уведоми и Маркус Валднер, рейс директор на стартовете в мъжките стартове за Световната купа. Това означава, че стартовете в Банско са потвърдени и ще се проведат по програма: 22 февруари – алпийска комбинация, 23 – супергигантски слалом и 24-ти гигантски слалом.

Над 200 човека работят по трасетата под ръководството на шефа на състезанието Виктор Гичев. По пистити под вр.Тодорка ще карат над 160 състезатели от целия свят. Заделянето на пистата за скоростните дисциплини и гигантския слалом върви по план.  До 18 февруари всичко по пистите трябва да е готово. От началото на идната седмица ще започнат и първите тренировки на част от отборите, които ще участват на Световната купа в Банско. 

Заявки за по-ранни тренировки има от САЩ, Норвегия, Русия, Словения и Швеция. Почти е построена и трибуната във финалната зона. Тя ще е за около 3000 човека.  Все още могат да се намерят билети за състезанията. Пропуските се продават на касите в Банско и в София в магазина на „МаксСпорт”. България ще бъде представена в Банско от Алберт Попов, Камен Златков и Йоан Тодоров, преди това те ще участват на световното първенство в Оре. 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top