Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руснак спечели АТР 250 в София

[post-views]
Руснак спечели АТР 250 в София

IOCH7058Световният №16 Даниил Медведев оправда статута си на фаворит и спечели титлата на тенис турнира от сериите АТР 250 в София, след като победи на финала Мартон Фучович с 6:4, 6:3 за само 83 мин. Руснакът дебютира през тази година в София и след ранното отпадане на другите фаворити се превърна в единствения реален претендент за отличието. Той си заслужи малко над 50 хил. долара от наградния фонд, като продължава отличното си представяне през последните шест месеца в турнирите в зала. 
Освен сега в българската столица той триумфира и в Токио, а също записа два полуфинала в Москва и Базел. Фучович пък стигна до втория финал в кариерата си след спечеления в Женева миналата година. 
В същото време стана ясно, че най-добрият български тенисист Григор Димитров остава на 24-тото място в световната ранглиста на АТП. 27-годишният хасковлия, който не е играл след Откритото първенство на Австралия, запази актива си от 1610 точки. Втората ракета на България Димитър Кузманов падна с три места до №339 със 76 точки. Александър Лазов запазва 482-рото си място с 13 точки, а Александър Лазаров е №490 с 12 точки. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани