Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Албания празнува 10 г. в НАТО

[post-views]
Албания празнува 10 г. в НАТО

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Директорът на Щаба на отбраната генерал-майор Красимир Кънев участва в тържественото отбелязване на десетата годишнина от присъединяването на Албания към НАТО, съобщиха от МО. Поканата за участие в събитието бе отправена от началника на отбраната на Албания бригаден генерал Бардил Колчаку. Двамата проведоха разговор, в който беше изказана благодарност за получаваната подкрепа от българска страна и за поддържаните добри контакти във военната сфера.
В рамките на честванията беше проведена международна конференция, на която присъстваха висшето държавно и военно ръководство на страната домакин. Обръщения към официалните гости бяха отправени от президента на Република Албания Илир Мета, министър-председателя Еди Рама, министъра на отбраната Олта Ксачка и началника на отбраната бригаден генерал Бардил Колчаку. Отбелязани бяха напредъкът на албанските въоръжени сили през изминалите десет години и тяхното място като надежден член в рамките на съюза.
В събитието взеха участие правителствени и военни делегации от Съвместното командване на силите в Неапол, от Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Канада, Косово, Полша, Португалия, Румъния, Северна Македония, Словения, Турция, Унгария, Хърватска, Черна гора и САЩ, както и дипломатически представители и военни аташета от мисиите в Тирана. Като част от честванията беше проведен и военен парад, в който участие взе знаменна група от Националната гвардейска част.                                                   

Най-ново

Единична публикация

Избрани