Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ким Чен ун стана представител на всички корейци

[post-views]
Северна Корея отбелязва 110 години от рождението на Ким Ир-сен, но не се предвижда военен парад

severna-korea-kimСевернокорейският диктатор Ким Чен Ун си е присъдил ново звание. Държаните медии в комунистическата страна вече  го наричат „Върховен представител на целия корейски народ“. Новото звание може да спъне започналото преди година помирение между двете Кореи, коментират световните агенции.

Новото звание на Ким Чен ун за пръв път е забелязано преди няколко дни в официалните съобщения за новоизбрания състав на Върховното народно събрание или севернокорейския парламент, съобщава германската информация агенция ДПА.

Експерти по Северна Корея от новинарския сайт „38 Север“, който следи и анализира събитията в комунистическата страна, коментират, че с новата титла младият Ким Чен ун предявява претенции да е лидер на всички корейци. Това само по себе се поставя под въпрос ролята на Южна Корея и нейния президент. Засега няма официален коментар и реакция от страната на Сеул. Миналата година лидерите на двете Кореи, които технически са във война, направиха първите реални стъпки да нормализират отношенията си, като се срещнаха три пъти в рамките на година и подписаха декларация за премахването на  ядрените оръжия на Корейския полуостров.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани