Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Купата остава в града под тепетата

[post-views]
Купата остава в  града под тепетата

БОТЕВПловдив ликува! „Ботев“ завърши 3:3 като гост с ЦСКА-София в 1/2-финална среща реванш от турнира за Купата на България и след общ резултат 6:5 изхвърли червените от надпреварата. Така на финала на 15 май в центъра на София ще се срещнат канарите и техните пловдивски вечни опоненти от „Локомотив“. „Смърфовете“ нямаха никакви проблеми в полуфинала със столичния „Септември“ и така за първи път във футболната история на България Пловдив ще спори със себе си за второто по значимост отличие у нас.

Иначе срещата бе изключително вълнуваща и с много обрати. „Канарчетата“ поведоха с 2:0 след попадения на Тодор Неделев (22) (една наистина ювелирно изпълнение) и Лъчезар Балтанов (27). ЦСКА-София обаче осъществи пълен обрат след точни удари на Али Соу (49, 85 д.) и Евандро (74). При 2:1 за „Ботев“ съдията Петър Костадинов изгони с много пресилен втори жълт картон Филип Филипов още в 53-ата минута. Грешките на рефера не спряха дотук и в 85-ата минута той даде измислена дузпа за домакините, от която се стигна до пълния обрат. Това буквално вбеси пловдивчани, в яда си Антонио Вутов бутна леко Костадинов и бе изгонен с директен червен картон. Драмата стана пълна в 87-ата минута, в която „Ботев“ вкара трети гол с двама човека по-малко. Кристиян Димитров засече с глава центриране на Тодор Неделев от корнер за крайното 3:3. До края на двубоя ЦСКА-София се нуждаеше от две попадения, за да продължи, но така и не ги отбеляза, което изпрати „Ботев“ на финал.

Кметът на Пловдив Иван Тотев изрази задоволството си от класирането на местните„Ботев“ и „Локомотив“ на финала в турнира за Купата на България. „Купата е в Пловдив! За нашият футболен град предстои един исторически финал. Това е незабравимо преживяване. Пловдив ликува! Може да има 100 финала за Купата на България, но за нас, пловдивчани, това е финалът на финалите! В годината, в която Пловдив е Европейска столица на културата, отборите на „Ботев“ и „Локомотив“ ни дадоха още един повод за гордост. Успех и на двата отбора!“, написа Тотев в социалните мрежи.
Въпреки опитите да бъде преместен този мач в събота това няма как да стане заради евроизборите. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани