Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Буркина Фасо шестима застреляни в църква по време на меса

[post-views]
Лидерът на Ал Каида обвинява САЩ за руската инвазия в Украйна в ново видео обръщение

Al_Kaida_TunisШестима души, включително и един свещеник, бяха застреляни по време на меса в църква в Буркина Фасо, предаде Би Би Си.

Инцидентът станал в град Дабло, в северната част на африканската държава. Нападателите, които били на брой между 20 и 30, изгорили църквата след кървавата баня. Кметът на града Усман Зонго описа паниката в Дабло, където и други сгради били запалени, а здравният център бил плячкосан. „Въоръжени лица нахлуха в католическата църква… Откриха огън, докато паството се опитваше да избяга“, заяви Зонго пред АФР. Силите за сигурност съобщиха, че са изпратили подкрепления към Дабло от град Барсалого, който се намира на 45 км разстояние.

От 2016 г. в Буркина Фасо се увеличиха джихадистките нападения, като това е третата атака срещу църква в рамките на пет месеца. Бойци, свързани с „Ал Кайда“ и „Ислямска държава“, както и местни ислямисти са активни в този регион. Миналия месец бе извършено нападение над протестантска църква в град Силгаджи, като загинаха най- малко шестима души.

Източник: в.“Телеграф“

Най-ново

Единична публикация

Избрани