Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обявен е конкурс за 156 вакантни войнишки длъжности във военни формирования от състава на Съвместното командване на силите

[post-views]
Още 3 години служба за офицерите, отказали пенсия?

bg- armyСъс заповед на министъра на отбраната е разкрита процедура за обявяване на конкурс за 156 вакантни войнишки длъжности във военни формирования от състава на Съвместното командване на силите (СКС). Конкурсът е за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина. Вакантните длъжности са за военните формирования на СКС в Бургас (66), с. Негушево, с. Горна Малина (45), Банкя, с. Мокрен, София (30), Смядово. Сред търсените длъжности са: електротехник, автоматчик, специалист по комуникационни и информационни системи, радиотелеграфист, химик-разузнавач, шофьори и други.

Конкурсът ще се проведе по график във военните формирования от 15 до 26 юли 2019 г. и включва: тест за проверка на общата култура (100 въпроса); изпит за определяне на физическата годност; събеседване с кандидатите. Изпитът за определяне на физическата годност се състои от бягане „Совалка” 10х10 метра; крос 1000 метра; брой коремни преси за 90 секунди и брой лицеви опори за 90 секунди.

Кандидатите за вакантните длъжности е необходимо да подадат лично писмено заявление до 21 юни 2019 г. включително. Заповедта и приложенията към нея са публикувани на интернет страницата на Министерството на отбраната.

Източник: https://www.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани