Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп се закaни на Иран: Ако ни нападнете това ще е краят Ви

[post-views]
Доналд Тръмп се завръща, влиза в надпреварата за Белия дом през 2024 г.

Donald TrumpПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп отправи остро предупреждение към Иран. Американският държавен глава заяви, че ако избухне конфликт между двете страни, то това ще е края на ислямската република.

По традиция Доналд Тръмп отправи своето предупреждение в социалната мрежа Туитър. „Ако Иран иска да се бие, то това ще е краят на страната“, се казва в съобщението на Тръмп, което завършва с „никога повече не заплашвайте САЩ“.

Вероятността за евентуален конфликт между двете страни става все по-голяма, след като Вашингтон започна да струпва военна техника и войници в района на Персийския залив. Туитът на Тръмп дойде, като изненада, защото през последните дни САЩ и Иран смекчиха значително войнствения тон. И Вашингтон и Техеран бяха единодушни, че една война ще има негативни последици и за двете страни. Една от причините за туитът на Тръмп може да е изказването на високопоставен ирански генерал, който заяви през уикенда, че Иран не иска конфликт, но допълни, че САЩ се страхуват от война и нямат волята да започна такава.

Предупреждението на Тръмп идва в момент, когато напрежението между САЩ и Иран е в една от най-високите си точки. Причина за това стана решението на американския президент да изтегли страната от ядреното споразумение с Иран и връщането на санкциите. В отговор Техеран обяви, че прекратява част от ангажиментите си по договора и е готов да възобнови високото обогатяване на уран, който може да се използва за създаване за ядрено оръжие.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани