Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ключова оставка във Великобритания: Председателят на мнозинството в парламента се оттегли от поста

[post-views]
Господарят на Брекзит: Британският парламент пое контрола по „развода“ с ЕС

UK-parlamentБританският премиер Тереза Мей понесе нов тежък удар, след като късно снощи председателят на парламентарното мнозинство в Камарата на общините Андреа Ледсън подаде оставка. Тя се аргументира с несъгласието й за начина, по който премиера Тереза Мей иска да изведе страната от ЕС.

Малко след оставката на Андреа Ледсън още няколко министри от правителството вече обмислят да се оттеглят от постовете си, недоволни от политиката на премиера Тереза Мей за Брекзит, съобщава Би Би Си.

Андреа Ледсън – бивш председател на парламентарното мнозинство:

„През последните три години твърдо подкрепях Брекзит. Не мога като лидер на Камарата на общините и носейки отговорност за законодателството да внеса законопроект, който според мен съдържа елементи, които не мога да подкрепя и не съответстват на Брекзит.“

Кой ще замени Андреа Ледсън засега не е известно, но оставката й е поредният сигнал, че Консервативната партия се намира в тежка вътрешна криза. Тя, според повечето Тори, може да се реши единствено с избирането на нов лидер и премиер, което допълнително може да забави стартираната процедура по излизането на Обединеното кралство от ЕС. Липсата на политическо единство около Брекзит вече принуди Лондон да отложи датата си на излизане от 28- членния блок от 29 март на 31 октомври, и дори ангажира Обединеното кралство да участва в изборите за ЕП.

 

 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани