Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Английски финал на първенството

[post-views]
Английски финал  на първенството

Левски-ЦСКА Българските футболни фенове най-сетне могат да бъдат доволни поне от едно нещо в първенството. Интригата за шампионската титла е жива до последния кръг, тъй като разликата между водещите тимове си остана само една. Всичко това става възможно, след като „Лудогорец“ се наложи с 2:0 над „Ботев“ в Пловдив, а ЦСКА – София, удари „Левски“ и продължава да мечтае за златото. „Червените” победиха с 2:0 „сините” в дербито от предпоследния 9-и кръг. Този път късметът беше на страната на „червените”, след като в предните дербита през сезона той се усмихваше на 26-кратните шампиони. Головете паднаха след две статични положения, а голмайсторите бяха Тиаго Родригес (70) и Евандро (86), докато Нуно Рейш получи червен картон в 84-тата минута.

Вчера пък се разбра, че „Лудогорец“ остава без половината си основни футболисти за домакинския мач от последния кръг на Първа лига срещу „Черно море“, който се явява решаващ за определяне на българския шампион. След гостуването на „Ботев“ (Пловдив) стана ясно, че двама от титулярите са наказани за по един двубой. Става въпрос за голмайстора на орлите Клаудиу Кешерю и Станислав Манолев, които бяха санкционирани с жълти картони. Освен тях твърдо аут са звездите на тима Марселиньо и Вандерсон. Това обаче може само да мобилизира допълнително „орлите“. Ръководството пусна билети на цена 1 лев и призова всички привърженици да изпълнят трибуните на „Лудогорец Арена” за мача срещу варненци. „Лудогорец” премина през тежък сезон, но въпреки всички перипетии остана един последен мач, който ако спечелим, отново ще бъдем шампиони. Момчетата на Стойчо Стоев имат нужда от вашата подкрепа, за да победят в един финал за титлата корав съперник като „Черно море”. Нека спечелим заедно в този двубой в петък. Нека се съберем на „Лудогорец Арена” и подкрепим шампионите на България.

ТурицовВ тази връзка ръководството на „Лудогорец” прави жест към всички фенове, като пуска билети на символичната цена от 1 лев. Входните талони вече се продават на клубната база”, се казва в съобщението на разградчани. По същия начин процедираха и от Борисовата градина“. Ръководството на ЦСКА – София, пусна евтини билети и за последния домакински двубой на тима през този сезон, който е срещу „Ботев“ (Пловдив). Цената за всички сектори е 6 лева. ДК пък обяви, че глобява „Левски“ с 4000 лева за прегрешения на сините фенове по време на дербито с ЦСКА – София. „Червените“ са наказани с 1300 лева.

В същото време се разбра, че за първи път от доста време без сериозни инциденти премина футболната среща между водещите столични тимове. В резултат на предприетата от ръководството на СДВР организация не бяха допуснати нарушения на обществения ред и в София. Столичната полиция предприе всички необходими мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове. Преди, по време и след приключване на футболната среща са задържани трима – двама с наркотици и един с маска. На петима са съставени актове по Закона за българските лични документи, а петима във видимо нетрезво състояние са били върнати от входовете на стадиона.

Заради изборите за европарламент последните срещи от първенството ще се играят в петък. Началният час е 20, а през другата седмица ще се играят и баражите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани