Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ивет Лалова покри норматив за Токио

[post-views]
Ивет Лалова покри норматив за Токио

00786285Най-добрата българска спринтьорка в последното десетилетие Ивет Лалова-Колио откри летния сезон с отличен резултат. Атлетката, която на 18 май навърши 35 г., си поднесе страхотен подарък, след като спечели бягането на 200 м на турнира Seiko Golden Grand Prix в Осака с рекорд на турнира от 22,55 сек (+0,5 м/сек). Това е най-силното откриване за сезон за нея в цялата й кариера до момента.
Постижението на Ивет е и покрит норматив за Олимпийските игри в Токио догодина. Резултатът нареди българката на пето място в световната ранглиста за сезона. Водачка в ранглистата е европейската шампионка Дина Ашър-Смит (Великобритания) с 22,26 сек от Диамантената лига в Доха в началото на май. Втора на 200 м в Осака завърши американката Кира Джеферсън с 23,00 сек, а трета се нареди представителката на Казахстан Олга Сафронова с 23,08 сек.Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова покри норматив за петото си поредно участие на Олимпийски игри. Тя го направи в Осака в началото на сезона в леката атлетика и през лятото на 2020 г. ще представя родината ни в Токио.
„Чувствам се по-прекрасно отвсякога, много добре съм физически. Знам и искам какво да направя. Следват още няколко състезания, имам много неща с атлетиката, следват много планове, следват много мечти. Ще бъда единствената българска атлетка с пет олимпиади. Да сме живи и здрави, има още доста време до Игрите в Токио. Моята цел не е просто да отида там, а да направя едно добро представяне. Да мога, така да се каже, да заключа тези пет олимпийски кръга“, коментира Ивет.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани