Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Компютърно подпомаганото тактико-специално учение „Преслав – 2019 г.” се провежда във военния учебен комплекс „Чаралица“

[post-views]
Компютърно подпомаганото тактико-специално учение „Преслав – 2019 г.” се провежда във военния учебен комплекс „Чаралица“

SkS-01Компютърно подпомагано тактико-специално учение „Преслав – 2019 г.” се провежда от 27 до 31 май в района на Националния военен учебен комплекс (НВУК) „Чаралица”. В него участват офицери-експерти по ядрена, химическа и биологична защита (ЯХБЗ) от Съвместното командване на силите, командванията на видовете въоръжени сили, 68-ма бригада „Специални сили” и личния състав на НВУК „Чаралица”. Целта на учението е да се повишат способностите на Автоматизираната информационна система „Преслав” като система за предупреждаване при опасности от използване на оръжия за масово унищожаване, аварии в обекти на ядрената енергетика и предприятията на химическата промишленост, както и да се повиши подготовката на формированията за радиационно и химическо разузнаване.

Офицер планиращ учението е началникът на отбрана генерал Андрей Боцев, офицер провеждащ учението – командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, а директор на учението е началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев.

На церемонията за откриването на учението бригаден генерал Валентин Кръстев изрази своята увереност, че успешното изпълнение на поставените задачи зависи от съвместните усилия на ръководителите и участниците в него, от отговорността на военнослужещите и тяхната професионална подготовка.

Източник: https://www.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани