Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кампанията „Бъди войник“ ще представи в Кюстендил възможностите за служба във Въоръжените сили

[post-views]
Стартира кампанията „Бъди войник“ – в 29 града ще се организират информационни борси

kjustendilВъзможностите за постъпване на военна служба, свободните места, условията и начините за кандидатстване ще бъдат представени в Кюстендил по време на поредното събитие от кампанията „Бъди войник“. То ще се състои на 6 юни, четвъртък, и ще даде възможност на младите хора, както и на всички, които имат интерес към Българската армия, да се докоснат до техниката и оборудването и да научат повече за особеностите на военната професия.

От 16.00 ч. на площада пред Общинския театър в Кюстендил и на пешеходната алея по бул. „България“ ще се състои статичен показ на техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски. По същото време във фоайето на театъра ще бъде разположена информационна борса за набиране на войници и матроси. На отделни щандове видовете въоръжени сили и Специалните сили ще предоставят информация за свободните места за военнослужещи, за условията и начините за кандидатстване. В информационната борса, както във всички градове, включени в кампанията „Бъди войник“, участват Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Националната гвардейска част, служба Военна полиция, Силите за специални операции и Централното военно окръжие.

На информационната борса ще присъства началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, който ще даде изявление за медиите около 16.15 ч.

От 18.30 ч. в театъра ще започне концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски. На сцената ще излязат Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Бойка Дангова, квартет „Армейска песен“, фолклорна формация „Ладена“ и много други. Със свои изпълнения ще се включат и танцова формация „Партньори“, както и танцовите ансамбли „Пауталия“ и „Родолюбие“ от Кюстендил.

Най-ново

Единична публикация

Избрани