Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Волейболистите на България отстъпиха на Китай с 0 : 3

[post-views]
Волейболистите на България отстъпиха на Китай с 0 : 3

voleyball-bgВолейболистите от националния отбор на България допуснаха трета поредна загуба в Лигата на нациите, след като отстъпиха категорично на домакина Китай с 0:3 (24:26, 20:25, 17:25) в първата среща от турнира в Нингбо. Успехът бе първи за Китай в Лигата на нациите.

Почти всички български волейболисти излязоха с мустаци в този двубой, но и това не им помогна да измият срама от загубата от Португалия с 1:3 от турнира в Мендоса (Аржентина). 

Възпитаниците на Силвано Пранди пътуваха близо 55 часа от Аржентина до Китай преди двубоя и това също даде своето отражение. 

Професора гласува доверие за първи път в стартовия състав на либерото Мартин Иванов.

Българските волейболисти имаха всички шансове дори да спечелят този двубой, след като стигнаха до геймбол в първата част при 24:23, но го пропиляха. Аржентинският наставник Раул Лозано бе подготвил отлично волейболистите на Китай за този двубой и те се развихриха във втората и третата част, когато си правеха каквото искат на игрището. Дори смените, които Селвано Пранди предприе не дадоха никакъв резултат и Китай унизи България с чиста и категорична победа с 3:0.

Двубоят България – Китай от Волейболната лига на нациите за мъже в Нингбо (Китай) започна отлично за домакините, които поведоха с 6:2. Тодор Скримов намали до 3:6. Единична блокада на Светослав Гоцев за 5:7. Китай поведе с 8:5 при първото техническо прекъсване. Две мощни атаки на Николай Учиков изравниха резултата при 8:8.

Равенството се запази до 15:15. България поведе с 16:15 при второто техническо прекъсване. Възпитаниците на Раул Лозано изравниха при 19:19. Тодор Скримов изведе националите напред с 21:2 след атака по диагонала от зона 4 срещу единична блокада. Ас на Тодор Скримов и 23:21 за България. Китай изравни при 23:23 след атака в мрежата на Валентин Братоев. Силвано Пранди взе прекъсване за България. След него България стегна до геймбол при 24:23. Последваха 3 поредни точки и успех за Китай с 26:24 в първия гейм, след атака по правата от зона 4 на Чън Лонхай.

Националите на България отново започнаха неубедително в началото на третия гейм. Китай поведе набързо със 7:3. Силвано Пранди взе прекъсване за България. Мао Тиании пусна технично топката и Китай поведе с 8:4 при първото техническо прекъсване. Единичен блок на Светослав Гоцев намали до 7:10. При 9:13 Велизар Чернокожев отново се появи в игра. Тройна блокада спря атака на Велизар Чернокожев. Единична блокада срещу атака на Светослав Гоцев даде преднина на Китай от 22:13. Китай стигна до мачбол при 24:14. Велизар Чернокожев заби ас за 16:24. Тодор Скримов намали до 17:24. Мощен сервис на Тодор Скримов не помогна на националите, след като Красимир Георгиев бе хванат на единичен блок от Чжъцзя Чжан. Така Китай спечели третата част с 25:17 и мача с 3:0 гейма.

Най-резултатен за победителите от Китай Чуан Цзян, който наниза 16 точки. 14 прибави Чжъцзя Чжан. 
За България Светослав Гоцев завърши с 9 точки, 8 отбеляза Тодор Скримов, а със 7 завърши Николай Учиков.

В събота е следващият мач на България на турнира. Отново в Нинбо съперник ще бъде тимът на световния шампион Полша. Мачът е от 11,00 часа българско време.

 

Източник: sportal.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани