Информационен център на Министерство на oтбраната

„Ние, врабчетата“ на Радичков – ново издание с оригиналните рисунки

До 10 юни за пръв път над 20 оригинални рисунки на писателя Йордан Радичков към „Ние, врабчетата“(1968) и ново специално издание с твърди корици можем да видим и закупим  в галерия-книжарница „София Прес” (ул. „Славянска“ 29). 
Това е едно от събитията по повод 90-ата годишнина от рождението на автора Рисунките изобразяват света и живота на познатите на поколения читатели обичани герои – врабчета: прословутото Онова нещо, Юнашка фланелка, Краката му стърчат навън, смрадовранката с нейното френско списание от 1903 г., Дебелачко, кукувицата, Пешеходеца, който си подсвирква с уста, и още мн. др… С историите за птичата ривиера израстват поколения, а книгата е преведена на десетки езици.
„Ние, врабчетата“ е втората детска книга на Йордан Радичков. А сладкодумният разказвач споделя : „Книгата е написана за деца и за възрастни и я обичам, защото в нея се разказва за врабчета. И смятам, че всички хора, преди да станат големи, да станат важни или да станат значителни, преди това са били врабчета“.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top