Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Ние, врабчетата“ на Радичков – ново издание с оригиналните рисунки

[post-views]
„Ние, врабчетата“ на Радичков –  ново издание с оригиналните рисунки

До 10 юни за пръв път над 20 оригинални рисунки на писателя Йордан Радичков към „Ние, врабчетата“(1968) и ново специално издание с твърди корици можем да видим и закупим  в галерия-книжарница „София Прес” (ул. „Славянска“ 29). 
Това е едно от събитията по повод 90-ата годишнина от рождението на автора Рисунките изобразяват света и живота на познатите на поколения читатели обичани герои – врабчета: прословутото Онова нещо, Юнашка фланелка, Краката му стърчат навън, смрадовранката с нейното френско списание от 1903 г., Дебелачко, кукувицата, Пешеходеца, който си подсвирква с уста, и още мн. др… С историите за птичата ривиера израстват поколения, а книгата е преведена на десетки езици.
„Ние, врабчетата“ е втората детска книга на Йордан Радичков. А сладкодумният разказвач споделя : „Книгата е написана за деца и за възрастни и я обичам, защото в нея се разказва за врабчета. И смятам, че всички хора, преди да станат големи, да станат важни или да станат значителни, преди това са били врабчета“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани