Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Овчаров и Хаджиева военни шампиони на ориентиране

[post-views]
Овчаров и Хаджиева военни шампиони на ориентиране

orientirane1Курортен комплекс „Боровец” бе домакин на държавното военно първенство по ориентиране. Това е четвъртото първенство от началото на годината, което е част от календара на НВСФ. В състезанието тази година участваха девет отбора от структурите на Министерството на отбраната. На старт застанаха 45 състезатели – мъже и жени. 15 контролни точки бяха разположени на мъжкото трасе и 13 за дамите. И тази година картите бяха направени от специалисти в Националната спортна академия и Българската федерация по ориентиране.

В сравнение с миналата година в шампионата участва един тим повече, а целта на организаторите е през следващата година да има по-голяма масовост при състезателите. „Това е нашето желание, тъй като имаме амбиция все повече служители да се запознаят с ориентирането, което е един много сериозен военноприложен спорт“, коментира полковник Венелин Дерибеев. Шампион за 2019 г. в индивидуалната надпревара при мъжете стана майор Атанас Овчаров от Съвместното командване на силите (СКС). Той завърши за 30,04 мин. Среброто в шампионата бе за подполковник Недялко Киров, а бронза завоюва майор Ташо Терзиев. Двамата бяха от отбора на Сухопътните войски.

Image5„Чувствам се великолепно. Състезанието се проведе в тежък район при голяма конкуренция и добре подготвени отбори. Спрямо предишни години трасето бе по-трудно, районът – по-специфичен. С интересни блата и хубави борови гори. Беше сложно, но пък всеки, който обича ориентирането, би изпитал удоволствие от това трасе“, заяви за военните медии майор Овчаров. При жените шампион в индивидуалната надпревара стана майор Ваня Хаджиева от състава на МО. Тя спря хронометрите на 49,19 мин. След Хаджиева се нареди цивилен служител Мирослава Ганчева от отбора на СКС, а трета е младши сержант Лидия Петкова от Съвместното командване на специалните сили. „Чаках с нетърпение да участвам в това състезание и съм доволна, че спечелих. Трасето ми хареса, беше интересно и технично“, заяви Хаджиева.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани