Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Три деца обгорени след МВР демонстрация с гранати

[post-views]
Три деца обгорени след МВР демонстрация с гранати

гранатаАвтор: Димитър Илиев
6-годишното момиченце и още две деца от Силистра пострадаха на стадиона в  града, докато полицаи им показваха с образователна цел как се залавят терористи. Демонстрацията е била в рамките на детско състезание „Ваканция, здравей!“.
Униформените използвали светлинно-звукова граната, която незнайно как е засегнала намиращите се на 60 м от взрива деца. Над 350 деца са присъствали на демонстрацията.
Малката Катерина бе настанена в болница с 8 на сто изгаряния. По-късно тя претърпя втора хирургична интервенция, за да се сменят превръзките и да се обработят раните, която бе извършена с пълна упойка по преценка на екипа.
Вътрешният министър Младен Маринов се извини на близките на пострадалите деца, но родителите на Катерина заявиха желанието си да съдят МВР. Заради нелепия инцидент директорът на РДВР – Силистра, бе временно отстранен от работа, а срещу него започна дисциплинарно производство.
Заради инцидента Маринов издаде заповед, с която се забранява употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия по време на провеждане на демонстрации на обществени места пред граждани.

Най-ново

Единична публикация

Избрани