Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кран разцепи жилищен блок в Далас – един човек загина, най-малко 6 други бяха ранени

[post-views]
Кран разцепи жилищен блок в Далас – един човек загина, най-малко 6 други бяха ранени

kRAN

Строителен кран разцепи жилищна сграда в американския град Далас. Един човек загина, а най-малко шестима други бяха ранени, съобщиха местните власти и уточниха, че е възможно тези данни да се променят в хода на издирвателните дейности.

Най-вероятната причина за инцидента, смятат специалистите, е мощната буря, която удари щата Тексас. Силен вятър съборил съоръжението върху намиращ се в близост жилищен комплекс. Строителният кран разрушил напълно повече от 10 апартамента на 5 етажа от сградата и нанесъл сериозни щети върху гаража, се казва в официалното изявление на местната власт.

Загинала е една жена, която била открита тежко ранена в жилището си и по-късно издъхнала в болницата. Сред хоспитализираните има още двама души в критично състояние, съобщиха представители на спасителните служби. Полицията мобилизира екипи с кучета да издирват оцелели или други жертви под развалините на сградата, като надеждата на спасителите е статистиката да не става още по-черна.

Бурята, която връхлетя Тексас в неделя, засегна не само Далас. На други места в щата също бяха регистрирани тежки поражения, много райони останаха и без електричество.

Най-ново

Единична публикация

Избрани