Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Навални отново в ареста – на протест в Москва задържаха и журналисти

[post-views]
Навални отново в ареста – на протест в Москва задържаха и журналисти

22-navalni

Известният руски опозиционер Алексей Навални отново влезе в затвора. Той е задържан в Москва заради участие в непозволено от местните власти протестно шествие в подкрепа на журналиста от „Медуза“ Иван Голунов, чийто арест предизвика широко обществено недоволство.

Задържането на Навални потвърди и личният му прессекретар. По време на демонстрацията заедно с него са арестувани десетки протестиращи, като според някои броят им достига 200 души. Сред задържаните има журналисти от различни издания, сред които „Медуза“, „Дожд“, „Ройтерс“, „Ведомости“ и други.  Според екип на „Медуза“ при акцията полицията е използвала водни оръдия и палки, но от Съвета по правата на човека към президента на Руската федерация отрекоха тази информация.

Проявата е била организирана преди прекратяването на случая „Голунов“ и продължава въпреки липсата на разрешение, съобщиха органите на реда. Въпреки арестите протестното шествие се отправи към Главното полицейско управление на улица „Петровка“ с лозунги в подкрепа на всички журналисти, които са обект на разследване или обвиняеми във високопрофилни наказателни дела. Демонстрантите обвиниха полицията, че фалшифицира доказателства и преследва невинни хора.

Най-ново

Единична публикация

Избрани