Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Инцидент помрачи празненствата на „Раптърс“ – най-малко 4 души пострадаха при стрелба в Торонто

[post-views]
Кървава драма в Беларус: 15-годишен уби с нож учителката си и свой съученик

police

Инцидент помрачи шампионския парад на баскетболния тим „Торонто Раптърс“, който празнува историческа първа титла от НБА. Най-малко четирима души бяха ранени при стрелба по време на шествието в най-големия канадски град, но след кратка паника тържествата бяха възобновени. Няма опасност за живота на пострадалите, съобщиха от полицията, въпреки че двама от тях са получили доста тежки наранявания.

Около 2 милиона души изпълниха улиците на Торонто, за да отпразнуват историческата първа титла от НБА, на местния баскетболен тим „Раптърс“.

Множеството се беше събрало на централния площад „Нейтън Филипс“, където завърши парада на шампионите, когато в непосредствена близост прозвучаха изстрели. Инцидентът предизвика масова паника и хиляди побягнаха в търсене на убежище. След кратко прекъсване, докато тълпата се успокои, мероприятието продължи по сценарий.

Трима души са арестувани във връзка със стрелбата. От местопроизшествието са иззети и оръжията на извършителите, съобщиха от полицията и призоваха очевидците да изпратят всички налични кадри, които биха могли да помогнат за разследването.

Въпреки инцидента към празненствата се присъедини и канадският премиер Джъстин Трюдо, който поздрави шампионите и пожела бързо възстановяване на ранените.

Най-ново

Единична публикация

Избрани