Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

“Заклех се!” звучи в Сливен

[post-views]
Ново попълнение във 2-ра бригада

Валерия Тодорова

kletvaТържествен ритуал по полагане на военна клетва се състоя в Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) в Сливен. Със съзнанието за отговорността, която поемат, 22-ма новоназначени произнесоха думите „Заклех се!”.
С приветствено слово към тях се обърна  началникът на щаба на ЦПС полковник Пламен Белчев. Той припомни факти от историята на България, свързани с полагане на свята клетва в името на родината, посочи смисъла и значението на военната клетва и отправи пожеланието: „Бъдете горди и смели, достойни защитници и пламенни родолюбци на нашата скъпа Родина – Република България!”.
За офицер от резерва подполковник Стефан Първанов, чийто племенник влиза в редиците на Българската армия и така продължава родовата традиция, това е вълнуващ момент, който го изпълва с гордост, а на своя племенник от сърце пожелава: „Да е здрав, да се учи, да  постига успехи, да напредва във военната професия!”. Георги Георгиев е дядо на едно от момчетата и споделя, че върхов момент в живота е клетвата и сърцето на човек трепва по време на такова събитие. Чрез снимките и малкият Павел, който е на годинка и половина, ще знае, че е присъствал на клетвата, която полага баща му. Майчини сълзи на умиление, прегръдки и целувки от близките, радост и гордост белязаха този тържествен ден.

Най-ново

Единична публикация

Избрани