Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

54 кадети от Випуск – 2019 на Професионалния старшински колеж в гр. Варна получиха днес свидетелства за професионална квалификация

[post-views]
54 кадети от Випуск – 2019 на Професионалния старшински колеж в гр. Варна получиха днес свидетелства за професионална квалификация

V-01Петдесет и четири военнослужещи от Випуск – 2019 на Професионалния старшински колеж към Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ получиха днес, 21 юни, свидетелства за професионална квалификация. Церемонията се проведе в Морското училище в гр. Варна. В нея участваха 14 кадети, приети в редовна форма на обучение за учебната 2018/2019 г., и 40 кадети, приети в задочна форма на обучение през учебната 2017/2019 г., по специализации „Експлоатация и поддръжка на корабни радио, радиотехнически и комуникационни устройства” и „Експлоатация и поддръжка на корабни енергетични уредби”, „Морско корабоводене“ и „Морски оръжия“.

Курсът на обучение завърши с успешното полагане на държавните изпити. Първенец на Випуск – 2019 е кадет Юлия Банкова от военно формирование 28 580 – Варна, която е и първенец на специализация „Морско корабоводене”. Първенци на различните специализации са кадетите Елка Тодорова от военно формирование 26 800 – Варна (на специализация „Експлоатация и поддръжка на корабни радио, радиотехнически и комуникационни устройства”), Владимир Николов от военно формирование 28 580 – Варна (на специализация „Морски оръжия”) и Теодора Минкова от военно формирование 36 940 – Варна (на специализация „Експлоатация и поддръжка на корабни енергетични уредби”). 

Завършилите редовна форма на обучение получиха „Свидетелство за професионална квалификация“ и им беше присвоено първо старшинско звание. Те ще бъдат назначени на старшински длъжности във военните формирования от състава на Военноморските сили.

Със свои заповеди министърът на отбраната Красимир Каракачанов, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев и началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров наградиха първенеца на випуска и първенците на различните специализации.

Най-ново

Единична публикация

Избрани