Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

София посрещна Орнела Мути

[post-views]
София посрещна  Орнела Мути

Лъчезар Лозанов 
940x609_1_b24642725ba1981e16e26cb53d89711a-940x609_0xc0a839a4_18669183691487692637 Чаровната и сексапилна Орнела Мути беше специален гост на Фестивала на италианското кино в София. Тя е сред иконите на италианското кино – нейната поява за кратко озари и наелектризира препълнената зала в кино „Люмиер Лидл”. Италианската звезда се появи пред феновете си с големи черни очила, облечена с черен гащеризон и златисти сандали. На 64 години Орнела показа перфектна визия и фигура. „Много съм щастлива да съм тук, не идвам много често в България. Надявам се да се радвате и вие. Опознаването на света е голямо удоволствие. Чест за мен е да съм обичана тук. Как филмите промениха моя живот? Не знам, нямам друг живот, с който да го сравнявам. Започнах, когато бях на 14-годишна възраст и не познавам нищо друго”, сподели прочутата римлянка. 
Организаторите на Фестивала й връчиха специален плакет. Бяха отличени още актрисата Челесте Кашаро, режисьорът Едоардо Уинспир („Сходна съдба”), шефът на Италианската търговска камара Марко Монтеки и директорът на Бълornella-muti_000гарския културен институт в Рим Жана Яковлевa.
В залата за събитието бяха шефът на НДК Борислав Велков, артистичният директор на фестивала Рoко Коланджело, президентът на Apulia Film Commission Симонета Дело Монако и др. Беше прочетено приветствие от посланика на Италия в България Стефано Балди, в което той определя, че „промотирането на италианското кино в България е изключително важна мисия за нас, защото това е едно от най хубавите неща, което би могло да бъде представено като експорт от нашата страна…” 
След церемонията мнозина от феновете на Орнела Мути 
чакаха зеленооката красавица с нетърпение, 
за да вземат автограф или пък да си направят селфи. Тя уважи неколцина късметлии, а на излизане от залата раздаде въздушни целувки на всички.
Орнела Мути е един от символите на италианското кино. Партнирала си е с актьори като Ален Делон, Марчело Мастрояни, Адриано Челентано. Участвала е в над 100 филма. Тя е единствената актриса, която отказва ролята на момичето на Джеймс Бонд  за шпионския екшън „За твоите очи” през 1981 г. с Роджър Мур играе ролята на митичния Агент 007. Не защото не харесвала актьора. Продуцентите на лентата й предлагат да се превъплъти в ролята на сексапилната археоложка Мелина, която владее до съвършенство стрелбата с арбалет и все спасява живота на Джеймс, преди да се хвърли в обятията му. Продуцентите отказват да включат в екипа на Орнела личния й гардеробиер и тя – без да й пука, отсвирва предложението. Не я съблазняват нито тлъстият хонорар, нито глобалната известност. Замества я французойката Карол Буке.
На Орнела не й пука, защото постига всичко, което си пожелае. На нейния чар не устояват редица знаменити мъже. Баща на голямата й дъщеря Найки Ривели е известният испански продуцент Хосе Луис Бермудес де Кастро, 
когото Орнела съблазнява едва навършила 16 години
Първата й любов е режисьорът Дамяно Дамяни, който е неин кръстник – от Франческа Ривели тя става Орнела Мути. Следват Алесио Орано – първият й мъж. Разделят се, събират се отново до 1981 г. В паузата на връзката им се е появява Микеле Плачидо. Бракът с Алесио Орано обаче съвсем не успява да кротне палавата Орнела. Още незаглъхнал Менделсоновият марш, тя се снима с Жерар Депардийо в скандалния филм „Последната жена” на режисьора Марко Ферери. Според мълвата не прощава и на него. Година по-късно във филмDSC_0965а „Стаята на епископа” на Дино Ризи Орнела пък така целува Патрик Дьофевър, че светските спецове на бърза ръка разтрогват брака й с Орано. През 1980 г. на снимачната площадка на комедията „Укротяването на опърничавия” съдбата среща Орнела с Адриано Челентано. Той е женен, има три деца от хубавата Клаудия Мори, но между Орнела и него прехвърчат искри на страстта, които палят пожар по време на следващия им съвместен филм „Лудо влюбен”. Завоеванията й са още много и стигат дори до сина на 
Ален Делон – чаровния Антъни 
През 1988 г. Орнела се врича във вечна любов на човек, който няма нищо общо със седмото изкуство – предприемача Федерико Факинети. Купуват си вила край Рим, раждат се Каролина и Андреа. Без да скъсва с киното, Орнела е щастлива, кротва се и става символ на всеотдайното майчинство. Но през 1996 г. отново се развежда – Федерико е обвинен във финансови далавери и с нейни пари, след което актрисата предпочита да заживее сама с децата си.
Следват ленти с нейно участие, последната е от 2012 г. – „На Рим с любов” на Уди Алън. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани