Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България е девета по медали след втория ден на Европейските игри

[post-views]

638-397-ansambyl-hudozhestvena-gimnastikaМария Оряшкова донесе първи златен медал за Бъгария от Европейските игри в Минск. Четирикратната световна шампионка по самбо спечели финала в категория до 80 килограма срещу рускинята Жанара Кусанова. Опитната българка реализира техническа точка, която първоначално не бе зачетена, но след преразглеждане на ситуацията, съдиите зачетоха точката, която донесе златото на Оряшкова. 30-годишната българка е единствената спортистка в Минск, която ще участва в два вида спорт. След надпреварата в самбото Оряшкова ще стартира и в турнира по борба.

Ивайло Иванов не успя да се пребори за първото златно отличие за България на Европейските игри в Минск. Представителят ни в категория до 81 килограма на турнира по джудо отстъпи с вадзари 16 секунди преди края на редовното време на белгиеца Матиас Касе. Възпитаникът на Атанас Герчев беше равностоен през цялата борба, но след реализираното вадзари от Касе той нямаше време да реагира и до доведе финалния двубой до “златна точка”. Турнирът по джудо в Минск важи и за европейско първенство, така че българинът ще натрупа точки и за световната и олимпийската ранглисти.

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели сребърен медал в многобоя на Европейските игри в Минск (Беларус) и общо три отличия от турнира. След среброто на пет топки, във второто си изиграване с три обръча и два чифта бухалки момичетата останаха трети , а сборът им ги класира на второто място в многобоя на 5 стотни от шампиона Беларус. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова имаха някои неточности и получиха оценка от 25.750. Златния медал в многобоя извоюва отборът на Беларус, който направи две стабилни изигравания -. Трети са рускините. Във финала с обръчи и бухалки златото е за Беларус, а среброто за Украйна. Така българските гимнастички завършиха с общо пет медала в Минск, след като и Катрин Тасева извоюва сребро на топка и бронз на лента.

Най-ново

Единична публикация

Избрани