Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Москва отговори на НАТО: Всяко действие срещу нас ще има подобаваща реакция

[post-views]
Москва отговори на НАТО: Всяко действие срещу нас ще има подобаваща реакция

RUSSIA USAМосква ще отговори на всяко действие на НАТО, насочено срещу нея и свързано по какъвто и да е начин с разполагане на ракети. Това заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от местни медии.

В коментара си заместник-министър Рябков заяви, че страната му ще реагира подобаващо срещу Алианса, каквито и мерки да предприеме той по повод решението на Русия да суспендира Договора за ликвидиране на ракетите с малък и среден обсег на действие, подписан през 1987 г.

Припомняме, че във вторник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заплаши Кремъл с „ответни мерки“, в случай, че до 2 август Москва не се върне към изпълнението на споразумението за ядрените оръжия. Темата е водеща в дневния ред на срещата на министрите на отбраната на Северноатлантическия пакт, която се провежда в Брюксел. Военните министри обсъждат следващия си ход, в случай, че Русия запази ракетните системи, която според Вашингтон позволяват осъществяването на ядрена атака срещу Европа и представлява явно нарушение на договора отпреди 3 десетилетия. Въпросът ще бъде разгледан и на предстоящото следващата седмица заседание на Съвета НАТО – Русия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани