Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Паника в Тунис – самоубийци се взривиха в центъра на столицата

[post-views]

tunis_attakПаника обхвана едноименната столица на Тунис, след като полицай беше убит, а негови колеги и цивилни лица бяха ранени при два терористични акта. Двама атентатори-самоубийци извършиха нападенията през кратък интервал от време в централната част града.

Разследващите все още се опитват да изяснят самоличността на извършителите, както и дали експлозиите са били предварително дирижирани от терористична група. Към момента е ясно само, че основната цел са били органите на реда.

Първият атентат е извършен на улица „Шарл дьо Гол“ в центъра на Тунис в непосредствена близост до полицейски автомобил. Ранени са трима служители на реда и двама цивилни, съобщиха от Министерството на вътрешните работи. Малко по-късно край полицейско управление е произведен втори взрив. При него са пострадали най-малко четирима души.

В Тунис подобни нападения са често срещано явление през последните няколко години. През октомври на същата улица в центъра на столицата се взриви жена. През 2015 г. повече от 50 туристи бяха убити при два атентата, за които отговорност поеха джихадистите от ИДИЛ.

Най-ново

Единична публикация

Избрани