Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вулкан от точни попадения на „Ново село”

[post-views]
Вулкан от точни попадения на „Ново село”

05-uchenie1Истински вулкан от точни артилерийски попадения изригна на полигон „Ново село” с участието на повече от 200 военнослужещи и над 50 единици бойна и спомагателна техника. Те тренираха от 25 до 27 юни по темата „Дивизиона при непосредствена огнева поддръжка на механизирана бригада в отбрана”. Действията на воините от формированията на 20-и самоходен артилерийски дивизион (20 садн), разузнавателна група и разчет безпилотни летателни апарати от разузнавателна рота на Втора механизирана бригада бяха част от Тактическото учение с бойни артилерийски стрелби (ТУ с БАС) „Вулкан 19”.
Офицер, провеждащ учението, беше командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, директор на учението – началникът на щаба на Втора механизирана бригада полковник Стоян Шопов, а началник на щаба на ръководството е подполковник Диян Димов, заместник-началник на щаба на Втора механизирана бригада. По време на учението дивизионът зае огневите позиции на местността на полигона и проведе реални бойни артилерийски стрелби. Воините изпълниха огневи задачи и в тъмната част на денонощието. 
Командването, щабът и формированията на 20 садн успешно демонстрираха способността да изпълнят поставените задачи в условия, близки до реалните, с реално развръщане на местността и провеждане на бойни артилерийски стрелби, коментира полковник Шопов. Според поодполковник Димов по време на „Вулкан 19” воините са показали висока лична мотивация и професионализъм при изпълнение на поставените задачи в полеви условия и в условия на дефицит на време, денем и нощем. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани