Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Получаваме два кораба от Холандия

[post-views]
Получаваме два кораба от Холандия

13Броени седмици ни делят от подписването на договор за придобиване на два кораба – минни ловци, втора ръка от Холандия, каза досегашният командир на Военноморските сили вицеадмирал Митко Петев за в. „Българска армия”. От 23 юни той вече е военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз в Брюксел, Белгия.
През изминалата седмица се състоя тържественото му изпращане от военните формирования на флота. Вицеадмирал Петев посочи, че придобиването на двата кораба е изгодно за страната ни и е изключително важно и необходимо за ВМС.
„Също броени седмици ни делят от придобиването на третия хеликоптер. Радвам се, че за пръв път от повече от 32 г., от 1 юли ВМС ще увеличат своя числен състав със 100 човека“, изтъкна още той. 
С тържествен военен ритуал във Варна новият командир на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов прие поста от вицеадмирал Петев вчера. Церемонията включваше предаване на знамето и на командирската сабя. 
Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев заяви, че за 4-годишното си управление на военния флот вицеадмирал Петев като отлично подготвен офицер е изпълнил с чест всички задачи и цели, като се е борил неуморно за повишаване на авторитета на ВМС. За контраадмирал Михайлов генерал Боцев посочи, че също е отличен офицер и му пожела здраве, борбеност и успехи в предстоящата модернизация на флота.   

Най-ново

Единична публикация

Избрани