Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сирийска зенитна ракета се разби в турската част на остров Крит

[post-views]
Сирийска зенитна ракета се разби в турската част на остров Крит

New_Ros_raketaЗенитна ракета на сирийската армия се разби в контролираната от Турция северна част на остров Кипър, предават световните агенции. Няма данни за пострадали или разрушения. Експерти посочват, че ракета от съветската противовъздушна система С-200.

Външният министър на признатата само от Анкара Севернокипърска турска република Кудрет Йозерсай съобщи в социалната мрежа Фейсбук, че според първоначалните оценки експлозията е причинена от ракета руско производство.

Йозерсай заяви още, че ракетата е избухнала във въздуха, защото не е установен кратер от сблъсък със земята, а части от нея са открити на няколко километра от основните останки край село Ташкент, известно и с гръцкото си име Вуно, което се намира на 20 км от столицата на република Кипър Никозия.

Инцидентът съвпадна с новината, че сирийската армия се е опитала да отрази нападение на израелските военновъздушни сили, които през изминалата нощ са обстрелвали цели в района на сирийската столица Дамаск и централния град Хомс. Най-малко 4-ма души загинаха при атаката и над 20 ранени, според официалната информацията на сирийските власти.

Подобен инцидент със заблудена зенитна ракета на сирийската армия имаше и през юли миналата, но тогава се разби в континенталната част на Турция.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани