Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Инцидент при кацане на летище Хийтроу: Мъж падна от колесника на самолет над Южен Лондон

[post-views]
Инцидент при кацане на летище Хийтроу: Мъж падна от колесника на самолет над Южен Лондон

UK-police

Мъж падна от колесника на самолет при заход за кацане на летище Хийтроу в Лондон. Вкочанено тяло е открито в градината на къща в едно от южните предградия на британската столица, съобщиха от местната полиция. То според органите на реда принадлежи на нелегален пътник от полет на Кенийските авиолинии.

Мъж от квартала, където беше намерено тялото, разказа, че чул странен шум и отишъл да провери какво се случва. В двора той видял трупа който по думите му бил почти непокътнат, защото бил „като ледено блокче“. Сигнал за инцидента е подаден от друг съсед, който наблюдавал готвещия се за кацане самолет и видял как от него лети човешко тяло.

Според полицията трупът е на пасажер, който пътувал нелегално на борда на самолет, изпълняващ 9-часов полет до Лондон от кенийската столица Найроби при огромна височина, където температурите са много под нулата. Властите разследват случая и се опитват да идентифицарат жертвата. В отделението, където се прибират колесниците на самолета, е открита чанта с багаж, храна и вода. Предстои да се извърши аутопсия, но на този етап смъртта не се разглежда като „подозрителна“, уточниха органите на реда.

От ръководството на летище Хийтроу заявиха, че не става въпрос за прецедент и подобни инциденти се случват средно веднъж на 5 години. По корпуса на самолета не са установени повреди, съобщиха от авиокомпанията и изказаха съжаление, че мъжът е намерил смъртта си по този нелеп начин.

Най-ново

Единична публикация

Избрани