Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След хвалебствията Северна Корея с нова остра критика към САЩ

[post-views]
Сеул тайно се надява САЩ и КНДР да подпишат мир

USA_KoreaСеверна Корея отправи остра критика към САЩ. Пхенян обвини Вашингтон, че е обсебен да води безотговорна враждебна политика. Смяната на тона от страна на комунистическия режим идва няколко дни, след изненадващото историческо посещение на американския президент Доналд Тръмп.

Еуфорията около импровизираната, но историческа визита на американския президент Доналд Тръмп в Северна Корея, изглежда няма да допринесе за разрешаването на въпроса с оръжията за масово унищожение на Корейския полуостров.

На демилитаризираната граница между двете Кореи двамата лидери изразиха оптимизъм, че отношенията им могат да се подобрят, както и да подновят преговорите за ядреното разоръжаване на Северна Корея, които имат бъдеще.

Оптимизмът се пропука в сряда, след като севернокорейската делегация в ООН обвини Вашингтон, че е обсебен от това да налага санкции, като панацея за решаването на всички проблеми.

От изявлението на севернокорейските дипломати стана ясно, че причината за критика, е изпратеното съвместно писмо от САЩ, Франция, Германия и Великобритания към останалите страни членски на ООН да затегнат санкциите срещу Северна Корея, заради ядрената и ракетната програми на страната.

Вашингтон обаче е категоричен, че единственият начин да отмени санкции срещу Пхенян, е режимът да предаде ядрените си оръжия. Условие, което Северна Корея категорично отхвърля.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани