Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Кентъки изгоряха 45 хиляди барела бърбън

[post-views]

171101_9384_previewПожар унищожи повече от 40 хиляди барела бърбън в американския щат Кентъки. Предполага се, че огънят в складовете на един от най-големите производители на алкохолната напитка в света е предизвикан от мълния. Жертви за щастие няма, но загубите се оценяват на стотици милиони долари.

Заради леснозапалимата течност, пожарът се е разгорял изключително бързо. Засегнати са 2 склада на компанията, единият от които е изгорял до основи. Сред отломките са останали и непокътнати барели, но те вече са негодни за консумация, съобщи производителят.

От фирмата не коментираха какво количество алкохол е унищожено. Изгорели са 45 хиляди барела, като от един от тях се произвеждат между 150 и 210 стандартни бутилки. Прогнозната стойност за загубите е между 90 и 300 млн. долара, като това зависи от точния вид на изгорелия бърбън.

Причините за пожара все още се изясняват. Предполагаме, че времето е основният фактор, заявиха от компанията и предупредиха, че потушаването на огъня може да доведе до замърсяване на близката река, която захранва обекти за питейна вода.

Най-ново

Виж още

Избрани