Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава демонстрация на Специалните сили

[post-views]
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава демонстрация на Специалните сили

04областен-каракачанов-e1562230663378-864x400_cМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава демонстрация на Специалните сили на полигон „Црънча“. Там днес се провежда заключителният етап на националното учение „STEALTH DAGGER 19“за сертифициране на Тактическата група за Специални операции за участие в Командването на компонента Сили за Специални операции от силите за отговор на NATO NRF 2020.
В деня за демонстрация на способности гостите наблюдаваха действия по неутрализиране на терористи, освобождаване на заложници, унищожаване на обект, десантиране и различни типове парашутни скокове, демонстративни стрелби и др.
В учението, което се провежда от 1 до 5 юли на СУЦ „Црънча”, участват около 150 военнослужещи, транспортна и специализирана техника и авиация. Отработват се елементи от всички задачи на ССО, сред 04войници-300x225които: Военно подпомагане (оказване на военна помощ чрез обучение и съветване на въоръжените сили на приятелска държава); специално разузнаване и наблюдение (операции за издирване, проследяване и потвърждаване на самоличността и местоположението на издирвани терористи и военнопленници); директни действия (операции за залавяне на издирвани терористи и освобождаване на военнопленници). Тактическата група за специални операции ще застъпи в бойно дежурство към Силите за отговор на НАТО от 1 януари 2020 г.

Най-ново

Единична публикация

Избрани