Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп отбелязва 4-ти юли с военен парад

[post-views]
Пробив в САЩ  – демократи и републиканци постигнаха споразумение

trump-usaСАЩ ще отбележат националният си празник 4-ти юли с военен парад по улиците на Вашингтон. Инициативата ще мине под мотото „Салют за Америка“ и е на американския президент Доналд Тръмп, който написа в Туитър, че подобно събитие може да се види един път в живота.
Танкове по улиците на американската столица Вашингтон е събитие, което не се е случвало от десетилетия и обикновено се свързва с въвеждането на военно положение. Затова и американската армия издаде специално предупреждение за жителите на Вашингтон, ако видят танк  в квартала си да не изпадат в паника.

За сега не ясно каква точно техника ще участва в парада, но най-вероятно ще има две бойни машини за пехотата „Брадли“, както и няколко танка М1А1 „Абрамс“ .В парада е включено още авиошоу, заря и реч на президента. По първоначални изчисления мероприятието ще струва около 2,5 милиона долара.

Това очаквано предизвика критика към президента, защото  на подобни събития се гледа като излишно харчене на парите на данъкоплатците. За други действията на Тръмп, са част от предизборната му кампания, която започна преди няколко месеца. Припомням, че преди две години Тръмп, впечатлен от военния парад случай националния празник на Франция, заяви иска да въведе подобна традиция и в САЩ.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани