Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В СКС заработи оперативен разузнавателен център

[post-views]
В СКС заработи оперативен разузнавателен център

sksКомандването чества празника си под дулата на картечници

Ново формирование – Оперативен разузнавателен информационен център вече функционира в състава на Съвместното командване на силите (СКС). Това обяви командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров по време на честването на празника на командването – 1 юли. 
На тържеството, което протече под дулата на атрактивно наредените в статичен показ в градината на резиденция „Лозенец” картечници „Шварцлозе” и други старинни оръжия, присъстваха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, генерали, адмирали, ветерани, военни аташета.
„От днес влезе в сила щатът на новосформирано военно формирование, пряко подчинено на командващия на СКС, това е оперативният разузнавателен информационен център. В него вече са назначени 80 човека личен състав”, обяви генерал-лейтенант Тодоров.
Правейки равносметка на последната година със задоволство можем да отбележим участието в 32 учения на военнослужещите от СКС, осигуряването ресурсно на 4500 военнослужещи от БА в учения на територията на страната  и зад граница, каза той. По думите му в момента 204 военнослужещи от Въоръжените сили изпълняват своите съюзни задължения зад граница.
С гордост можем да отбележим, че в последната година в СКС увеличихме нашия личен състав с още 4 на сто, заяви генерал-лейтенант Тодоров. Той посочи, че през есента предстои учението „Балкански мостове”, на което ще се тренират въпроси, свързани с криза от невоенен характер.
Благодарение на вашата всеотдайност и компетентност СКС продължава и днес успешно да се справя с важните и отговорни задачи, които е призвано да изпълнява, беше казано в приветствието от президента Румен Радев, представено от неговия съветник по военната сигурност бригаден генерал Васил Лазаров. Със заповеди на министъра на отбраната и началника на отбраната бяха наградени военнослужещи от командването.
„Пожелавам ви усилията, които досега сте полагали, и успехите, които сте постигнали, да бъдат само част от нещата, които сте направили. От тук нататък със същото желание и готовност за служба на родината да продължавате да изпълнявате вашите задължения. Не само защото така пише в Конституцията, но и защото това е призванието на българския офицер”, каза в приветствието си министър Каракачанов. Думи на благодарност за всеотдайността и неуморния труд отправи към личния състав на СКС и генерал Боцев. Вие организирате и управлявате мисиите зад граница, което не е никак малко, изтъкна той.
Присъстващите разгледаха представените на показа образци от старинни и по-нови пушки, карабини, пистолети, автомати, картечници, саби, които са били на въоръжение в Българската армия, а сега се съхраняват от бригада „Логистика” към СКС.
 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани