Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

МВнР: Изказването на Дачич е неприемливо и вреди на добросъседските отношения

[post-views]
МВнР: България е силно обезпокоена от неприемливата иранска атака срещу Израел

mvnr-vanshno

По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева във външното ни министерство бе извикан сръбския посланик у нас  Владимир Чургус. Поводът бяха  груби нападки  на сръбския външен министър Ивица Дачич по адрес на премиера Бойко Борисов

Пред посланик Чургус беше изразена позицията, че изказването на министър Дачич е неприемливо и не отговаря на очакванията на българската страна за приятелски и добросъседски отношения.

Припомняме. В отговор на журналистически въпрос на европейски форум в Полша Бойко Борисов коментира, че номинираният за външен министър на ЕС испански  дипломат №1 трябва да защитава интересите на целия съюз а не на своята страна. Ако Борел бъде избран, това не значи, че мнението на Испания ще бъде меродавно за другите държави, които сме признали Косово, каза тогава Борисов. Последва гневна реакция на Дачич.

 Пред сръбския посланик днес бе подчертано, че на срещата в Познан българският премиер говори като европейски политик и коментарът на външен министър на страна извън Съюза в този случай е неуместен.

Най-ново

Единична публикация

Избрани