Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови лица в Гърция: Кабинетът на Мицотакис положи клетва

[post-views]
Нови лица в Гърция: Кабинетът на Мицотакис положи клетва

Greece

Гърция с ново правителство. Министрите от кабинета на новия премиер Кириакос Мицотакис положиха клетва на специалната церемония в президентския дворец.

В кабинета на новия премиер Кириакос Мицотакис влизат общо 50 души. От тях-18 министри, двама първи вицепремиери и 30 заместник-министри.

Един от първите коментари след обявяването на членовете на правителството, че лидерът на „Нова демокрация“ за сега се придържа към обещанието да вкара нови лица. Водещите гръцки медии отбелязват, че 21 от имената или 40 процента са хора, доказали се като професионалисти в своята област, и никога досега не са участвали в политиката.

Разбира се, в новия кабинет влизат и познати имена. Сред тях е ветеранът от „Нова демокрация“ Никос Дендиас, който получи външното министерство. Припомням, че Дендиас бе един от най-големите критици на споразумението за името на Северна  Македония.

Военното министерство е поверено на Никос Панайотопулос, а министерството за защита на гражданите на Михалис Хрисохоидис.

За първи път от години управлението ще е еднопартийно, след триумфът на „Нова демокрация“ на извънредните парламентарни избори в неделя, която успя да събере пълно мнозинство в гръцкия парламент.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани