Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лига Европа спасява Люпко и ЦСКА-София

[post-views]
Лига Европа спасява  Люпко и ЦСКА-София

00796943Скандалното начало в първенството на България – спечелена една точка от два поредни домакински мача накара ръководството на ЦСКА-София да направи спешни рокади в спортно-техническия щаб. Очевидно има сериозно напрежение на „Българска армия“, а направените изходящи трансфери и неспособността да бъде задържан дори Жоржиньо (преминал в конкурента „Лудогорец“) говори за необходимост от коригирането на финансовата политика на червените. Направените през лятото трансфери до този момент не могат да убедят никого, че са точните за развитието на ЦСКА- София. Ако се направи по-сериозен анализ определено не е изненада и свалянето на Добри Митов от поста старши-треньор, какъвто всъщност той бе само на книга. Сега изглежда, че собственикът на червените вади последния си сериозен и адекватен ход, за да овладее ситуацията в Борисовата градина в този момент. И е напълно логично светилото Люпко Петрович да поеме нещата в свои ръце. Причините са две – първо сърбинът знае, какво се случва в съблекалнята и има необходимия авторитет и второ – може би към днешна дата само той е в състояние да се превърне в ролята на магьосник и да извади бялото зайче от шапката. В момента ситуацията единствено може да бъде овладяна с пробив в Европа. Жребият е благосклонен, а Люпко дори с по-слаби тимове е успявал да прави чудеса на континенталната сцена. Дали обаче ще има спокойствието и времето, за да стори това?

След загубата от „Черно море“ миналата събота тарторите на сектор „Г” скочиха и на Петрович, и на Стойчо Стоилов. В медиите се появиха доста остри реплики написани в социалните медии от тарторите на агитката. Дори те да са били проформа, за да се намали напрежението по трибуните редовите запалянковци са бесни и ще се върнат на стадиона само при победи. По традиция феновете и на автентичния ЦСКА и на настоящия клуб, който обитава „Българска армия“ много рядко правят компромиси. Времето тече и още снощи ЦСКА-София трябваше да вади горещите кестени в мача с „Осиек“.

Иначе Петрович призна, какво го е накарало да се отрече от всичко, което говореше през последните 15 години. „“Шефът на ЦСКА ми беше шеф и в „Литекс” и е мой приятел. Той ме накара. Беше президент на „Литекс“, шеф на „Литекс“, а сега е на ЦСКА. Той ме накара да дойда. Докато съм тук, съм на разположение на играчите, хората и ръководството, на всички 24 часа. Ще се посветя на ЦСКА. Ще прескочим тази малка криза, която ни налегна. Знам, че можем и по-добре, но не го показваме.

Затова съм уверен, че ще излезем от нея като победители и ще зарадваме и феновете, защото това очакват от нас. В последните години работих във Виетнам и в Руанда. Ставам всяка сутрин в 6:30 ч., не спя през деня, постоянно съм в движение и се прибирам вкъщи около 10 ч. вечерта. Това ми е ритъмът. На ден имам две тренировки – сутрин и следобед, а може и трета да изкарам. Имам енергия да работя и да опитам да поставя нещата на място тук. Моят приятел и президент на клуба Гриша Ганчев не искаше да ме натоварва много. Искаше малко да работя, но не напълно, да съм тук и да не съм. Сега дойде моментът, в който трябва всички да бъдем заедно, 24 часа“, коментира сърбинът пред една от популярните телевизии.

Отпадане от „Осиек“ обаче ще обърка ситуацията още повече. А в същото време конкурентите „Лудогорец“ и „Левски“ направиха сериозни корекции с оглед представянето си последния шампионат.

Реакцията на „червените“ бе с поредния трансфер. ЦСКА-София привлече испанския защитник Раул Албентоза. Роденият на 7 септември 1988 г. футболист е висок 193 см и се изявява в центъра на отбраната. Той премина медицински прегледи и подписа личния си договор. Бранителят игра през изминалия сезон във втородивизионния „Химнастик“ , но преди това записва 93 мача, 6 гола и 3 асистенции в Примера дивисион с екипите на „Ейбар“, „Малага“ и „Ла Коруня“. Кариерата му преминава и през английския „Дарби Каунти“, а първите му години в професионалния футбол са с екипите на „Елче“, „Мурсия“, „Сан Роке“ и „Кадис“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани