Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

68-а бригада e шампион на военен трибой

[post-views]
68-а бригада e шампион  на военен трибой

Тимът на 68-а бригада „Сили за специални операции“ – Пловдив, завоюва титлата в комплексното класиране от Държавното военно първенство по военен трибой за 2019 г. Надпреварата се проведе в Шумен.

„Това наистина е най-авторитетното състезание от спортния календар в родната армия и ние сме щастливи от спечелването на първото място. Тази надпревара формира качествата, което един военнослужещ задължително трябва да притежава. От личните ми наблюдения мога да кажа, че през годините конкуренцията става все по-изострена, а на състезанията идват все по-добре подготвени отбори. Затова все по-трудно се печелят победите. По тази причина победата в настоящата надпревара е с по-висока стойност. Виждаме много добрата подготовка на отборите при което все по-сложно става спечелването на първото място в тези шампионати. Това пък прави победата още по-сладка. С оглед въвеждането на новите дисциплини ние се стремим да се изравним с международните стандарти. Вече работим по новите правила. Видя се в този шампионат, че отборите, не само нашият, добре се справят. Аз съм убеден, че с много желание и полагането на необходимите усилия нещата ще се получават независимо от промените, които се въвеждат всяка година. Позитивно съм настроен, че воините от Българската армия ще се справят с тези предизвикателства“, заяви за военните медии капитан Стефан Николчев, треньор и водач на 68-а бригада „Сили за специални операции“.

В шуменската надпревара второто място бе за тима на Сухопътни войски. Третото място пък бе за курсантите от Национален военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново.

В крайното индивидуално класиране шампион на Държавния военен шампионат по военен трибой при мъжете стана младши сержант Георги Кирилов от състава на 68-а бригада „Сили за специални операции“ – Пловдив. „Доволен съм от постигнатите резултати. Положихме доста усилия в тренировките и това даде резултат за спечелването на тези седем медала от първенството по военен трибой. Определено бях по-сигурен в стрелбата. Успяхме да повторим резултатите, които постигахме на стрелбището и по време на тренировките. Именно това бе ключът към успеха. В същото време факторът състезание не ми оказа влияние и постигнахме, аз и отборът, високи резултати. Конкуренцията бе на високо ниво, което наблюдаваме през последните години. Едната дисциплина беше различна – хвърлянето на гранатата. Тук трябва да притежаваш доста комплексни умения, защото трябва да се променя дистанцията на хвърляне, което пък налага специфични тренировки. Като цяло състезанието бе трудно и борбата за отличията бе оспорвана до самия край“, бе мнението на младши сержант Кирилов.

На второ място в индивидуалното подреждане бе редник Борислав Русев от 61-а механизирана бригада, трети пък е редник Кирил Николов от 68-а бригада „Сили за специални операции.
 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани