Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сърбия увеличи ТОЛ таксите – цените са с 12% по-високи от досегашните

[post-views]

magistralaСърбия увеличи тол таксите. Новите цени за преминаване по магистралите в страната са с 12 на сто по-високи от досегашните и влизат в сила от днес. Поскъпването е планирано отдавна и за въвеждането му се знае от месеци.

Цената на тол таксите в западната ни съседка се определя в зависимост от маршрута и вида на превозното средство. Така преминаването по един от най-често използваните участъци, между Белград и Ниш, ще струва между 450 и 5400 динара, като за леки автомобили ще бъде 900 динара или около 7,70 евро. Пътните такси могат да бъдат плащани в кеш в местната валута или в евро, както и по банков път.

По повод новите тарифи от българското Министерство на външните работи припомнят, че ограничението на скоростта по магистралите в Сърбия е 130 км/ч и се отчита на базата на средна скорост, като се измерва времето на преминаване между два пункта за заплащане на пътните такси. Заедно с това местната полиция използва подвижни радари и оборудвани с камери цивилни автомобили, с които следи за нарушения.

Най-ново

Единична публикация

Избрани