Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министерска оставка в Букурещ заради убийството на 15-годишно момиче

[post-views]
Москва затваря румънското консулство в Ростов на Дон

flafs_RomaniaРумънският министър на вътрешните работи подаде оставка след само 6 дни на поста. Николае Мога излиза от властта заради скандала с отвличането и убийството на 15-годишно момиче в град Каракал във влашката област Олтения.

Случаят „Александра“ шокира северната ни съседка и изкара хиляди хора по улиците на Букурещ на протест срещу полицията и правителството. Не закъсняха и сътресенията във вътрешното ведомство. Скандалът доведе и до уволнението на началника на румънската национална полиция Йоан Буда и напускането. Оттеглянето ми отваря нова страница за министерството, заяви подалият оставка Николае Мога.

15-годишното момиче изчезна миналата сряда. В четвъртък Александра успяла 3 пъти да позвъни на телефона за спешна помощ. Тя разказала, че е  отвлечена и дала указания за мястото, на което се намира. Полицията обаче стигнала до местопрестъплението след повече от 19 часа. Забавянето се оказало фатално и в дома на 66-годишния основен заподозрян са открити само овъглено тяло и вещи на изчезналото момиче. Заподозреният пък призна, че е убил две тийнейджърки.

Най-ново

Единична публикация

Избрани