Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-малко 35 души загинаха от крайпътна бомба в Афганистан

[post-views]
Покушение срещу вицепрезидента на Афганистан

Afganistan_talibaniПоредният кървав ден в Афганистан. Крайпътна бомба уби най-малко 35 души и рани други 27 в автобус, пътуващ по главен път в западната част на страната, съобщиха властите в страната.

Сред загиналите при крайпътната бомба, има и много деца, посочват властите, които предполагат, че самоделното взривно устройство е било поставено от Талибаните.

Бунтовниците отрекоха информацията. Говорителят на движението Забилулах Маджахид, заяви, че талибаните вече провеждат собствено разследване за инцидента.

Поредният кървав ден за цивилните в Афганистан, идва броени дни, след последният доклад на ООН за продължаващото от четири десетилетия насилие в страната, от което продължават да страдат предимно мирното население.

Според данните на световната организация от началото на година в Афганистан са убити малко над 3800 души, като за първи път се забелязва значителен ръст на загиналите цивилни в резултат на действията на правителствените сили и НАТО.

Независимо от продължаващото насилието в страната мирните преговори между САЩ и Талибаните навлизат в решителната си фаза. Само преди дни от американска страна заявиха, че има голяма вероятност до 1 септември примирието да е факт.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани