Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп иска съкращения на бюджета за отбрана на САЩ

[post-views]

Donald TПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за C-Span, че ще се опита да съкрати бюджета на страната за отбрана.

“Сега имаме много силни въоръжени сили, много по-силни след последния бюджет. Тогава, в един момент, ще успея да съкратя бюджета. Но бяхме принудени да модернизираме въоръжените си сили”, заяви Тръмп.

На въпрос на водещия дали се планират съкращения на бюджета, Тръмп отговори „абсолютно“.

По-рано Сенатът на САЩ прие проект за бюджет за отбрана в размер на 750 милиарда долара за фискалната 2020 година, която започва на 1 октомври 2019 година. Камарата на представителите на САЩ прие проект за бюджет за отбрана за 2020 г., предвиждащ отпускането на 733 милиарда долара за тази цел вместо 750 милиарда, поискани от администрацията на Тръмп.

Наличието на две версии на този документ е често срещана практика. В този случай се създава помирителна комисия от представители на двете партии, за да се постигне консенсус, който ще бъде подкрепен и от двете камари.

Бюджетът за отбрана на страната за фискалната 2019 г. възлиза на 716 милиарда долара, което надвишава бюджета за 2018 г. с 3% (20 милиарда).

Източник: БГНЕС

Най-ново

Виж още

Избрани