Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея с четвърти ракетен тест

[post-views]
Северна Корея отбелязва 110 години от рождението на Ким Ир-сен, но не се предвижда военен парад

severna-korea-kimПродължава да расте напрежението на Корейския полуостров. Южнокорейската армия съобщи, че Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с малък обсег. Пускът дойде часове след началото на годишните съвместни учения между армиите на САЩ и Южна Корея, които режимът в Пхенян определи като провокация.

Това е четвъртият ракетен тест за Северна Корея в рамките на две седмици, което е сигнал, че тлеещото от над половин век напрежение на Корейския полуостров може отново да вземе връх.

Макар и да не спомена за ракетните изпитания режимът в Пхенян определи съвместни американско-южнокорейски, като провокация, на която единствено може да се отговори с разработването на ново оръжие.

Според военни експерти при последните три пуска, севернокорейската армия наистина е тествала нов клас балистични ракети, като част от програмата на страната за разработването на „тактическо управляемо оръжие“.

Последните събития има опасност да убият в зародиш подновените дипломатически усилия за намирането на мирно решение на въпроса с ядреното разоръжаване на Северна Корея.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани