Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Експлозия в Южна Турция – взриви се склад за боеприпаси до границата със Сирия

[post-views]
Склад за боеприпаси на Крим бе поразен, съобщиха поставените от Русия власти на полуострова

vzriv-LeonПоредица от взривове разтърси склад за боеприпаси в Турция. Експлозиите са регистрирани в южната провинция Хатай, близо до сирийската граница. Няма данни за жертви и пострадали, съобщиха местните медии.

Точното място на инцидента е град Рейханли, където късно през нощта се е взривил склад за муниции. Причината за експлозията все още се уточнява, но в депото често се случват непредвидени детонации и избухват пожари, коментираха местните жители, цитирани от медиите.

Огънят от взрива се разпростря до близкото футболно игрище и принуди органите на реда да евакуират жилищните сгради около склада. Полицията отцепи района и затвори всички пътища, водещи до Рейханли, включително и една от основните магистрали в Южна Турция, а до местопроизшествието бяха допускани само спасителни и лекарски екипи.

Градът е един от пунктове, където се събират най-много бежанци. Именно там през юли трима сирийци загинаха при експлозия на кола-бомба, а случаят беше квалифициран от Анкара като терористичен акт.

Най-ново

Единична публикация

Избрани