Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Балъков объркан преди мача с Англия

[post-views]
Балъков объркан преди мача с Англия

00798812Селекционерът на българския национален тим по футбол Красимир Балъков ще трябва да промени плановете си преди европейската квалификация с Англия на „Уембли“ през септември. Националите вече загубиха шансове за класиране на поредния голям форум, но с представянето си срещу Чехия и особено срещу Косово на „Васил Левски“ станаха и за резил. Дори се чуха фенски вопли този държавен тим да бъде разформирован, както са правили управниците след разгромни поражения в началото на миналия век. Разбира се, това няма как да се случи, а Балъков имаше намерение да върне няколко по-опитни играчи в състава, за да направи гостуването край река Темза поне малко по-леко. Ако изобщо може да се говори за подобно нещо при сегашната огромна разлика в класите на България и Англия.
Мачовете на родните отбори в турнирите на Стария континент обаче тотално промениха намерението на търновеца. Бала планираше да върне в състава Марселиньо, да опита още с Дяков и Манолев от „Лудогорец“. Това обаче едва ли ще се случи, след като бразилецът с български паспорт е пратен в трета глуха, а Дяков и Манолев са твърди резерви и вероятно ще помагат само в отделни мачове на клубния си тим.
В същото време българските състезатели в „Левски“, както се оказва, са далеч от нивото за национален тим. Ако беше Хубчев селекционер, със сигурност щеше да повика Райнов, ала Балъков е раздвоен след печалния реванш с АЕК. Единствен от момчетата в синьо повиквателна заслужава младият Станислав Иванов. в групата за Англия може да попадне и Станислав Костов, който обаче не е онова голово страшилище от миналата пролет. Не е ясно и в каква форма е вратарят Михайлов, ала той спокойно може да се справи с ролята си на резерва на Пламен Илиев.
От играещите у нас футболисти Балъков може да бъде доволен единствено от Терзиев и Бодуров. Със сигурност ще бъде повикан и ветеранът Георги Илиев от „Локомотив“ (Пд), като евентуално добро представяне срещу „Страсбург“ би донесло повиквателна и на Момчил Цветанов.
Балъков е силно притеснен от формата на основни играчи, особено в ЦСКА-София. Под очакванията са и футболистите на „Славия“. Повиканите от „Етър“ за предишните мачове пък не оправдаха доверието и вероятно този път Бала ще бъде по-предпазлив. Исмаил Иса от “Черно море“ в миналите срещи направи всичко по-силите си, за да покаже признание и благодарност за изненадващата повиквателна.
Така всичко отново ще опре до играещите в чужбина. Към днешна дата единствено Ивелин Попов и Георги Костадинов показват добра форма. Добро начало направи и Краев в португалската си авантюра. А ние ще чакаме Десподов да се събуди и да се надяваме, че той все пак ще остане играч в Серия А. Според информация на БА Балъков все още не е напълно убеден, че трябва да извика Петко Христов, който направи околосветско турне с „Фиорентина“ и игра в немалко мачове с виолетовия екип на тима от Флоренция. Притеснението на Бала е, че Христов отново ще бъде преотстъпен на слаб тим, за да продължи да се обиграва в Италия. Какво от това обаче? Нима тези дето играят тук са с по-висока класа?
Наистина ситуацията е сложна. Англия в момента е световна сила, а България е далеч дори от средното европейско ниво.
„Честно казано, в началото на първенството отборите още не са влезли в добра форма. Но и в топ форма да са футболистите, срещу Англия ще ни бъде много трудно. Има още доста време, ще се опитаме да направим всичко възможно, доколкото силите ни позволяват, а само Господ може да каже какво ще стане“, каза Краси Балъков преди дни без дори да крие притеснението си.
Чудеса по принцип се случват във футбола. Но срещу Англия, и то сега – надали!

Най-ново

Единична публикация

Избрани